X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sturza moldovenilor: De ne-ar pune cineva la prășit... am stârpi tot buruianul, nu numai din Moldova, dar și pe planeta Pământ!

23 iul. 2015,, 11:40   Politică
4962 3
Стурза молдаванам: Если бы кто-то заставил…, мы бы очистили от сорняков не только Молдову, но и всю планету!
Foto: interakt.md
„Atunci când discutăm despre componența nominală a viitorului Guvern, este bine să fim raționali, echilibrați și pragmatici. Se creează o impresie de gudurare vasalică față de viitorii guvernanți… De altfel, e un lucru specific moldovenilor”, a postat pe pagina sa de pe rețelele de socializare ex-premierul Moldovei, businessmanul Ion Sturza, relatează NOI.md.

Ion Struza le sugerează moldovenilor să trateze politica rațional, fără emoții. „Punând presiune emoțională de orice gen, de la extaz la negare vehementă, riscăm să ne confruntăm în scurt timp cu deziluzii majore, bazate pe așteptări exagerate. În condițiile sistemului politic oligarhizat, al situației economice catastrofale, creșterii explozive a prețurilor și mai ales a negativismului cvasigeneral, este foarte periculos să generăm așteptări exagerate. Acestea vor măcina zilnic viitorii membrii ai Guvernului (nu pe toți, bineînțeles!), dar și societatea.

Știm prea bine: activitatea noului Guvern nu va începe cu o foaie albă, va avea mari limitări și puțin suport politic. Orice mică victorie, fie și simbolică, va trebui tratată ca una mare. Puțină luptă cu corupția, puțină reformă a sistemului juridic, puțină stabilitate economica – toate acestea vor fi pași gigantici înainte!

P.S. Mă miră cât entuziasm și speranțe mai au moldovenii emancipati de pe FB! De altfel, le împărtășesc și eu. De ne-ar pune cineva la prășit, nu la scris pe rețelele de socializare, am stârpi tot buruianul, nu numai din
Moldova, dar și pe planeta Pământ!

Aveți grijă la canicula! Fie ea și politică. Să nu ne înfierbântăm prea tare!”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?