Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fostul vicecomisar de Poliţie din Călăraşi, arestat chiar în sala de judecată

23 iul. 2015,, 12:00   Societate
2488 0
Экс вице-комиссар Калараша приговорен к 4 годам тюремного заключения
Foto: sputnik.md
Fostul vicecomisar al Poliţiei din Călăraşi a fost condamnat şi încătuşat chiar din sala de judecată.

Chiar dacă insistă că nu s-ar fi aflat la volan în cazul unui accident, soldat cu moartea colegului său, procurorii au demonstrat vinovăţia fostului vicecomisar din Călăraşi şi acesta a fost condamnat la patru ani închisoare.

Procuroii au prezentat probe incontestabile că inculpatul, care la momentul comiterii crimei deţinea funcţia de vicecomisar al raionului Călăraşi, a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, soldată cu decesul unui alt poliţist.

Cazul a avut loc pe 27 octombrie 2009, pe traseul Ungheni – Chişinău, la ieşirea din s.Corneşti, când a avut loc un accident rutier cu implicarea a doi colaboratori de poliţie care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului unul dintre poliţişti a decedat.

Din materialele acumulate de procurori reiese că, în seara acelei zile, vicecomisarul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu, avându-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Fără a ţine seama de dexteritate în conducere care i-ar fi permis să prevadă situaţiile periculoase, acesta a pierdut controlul asupra automobilului, a derapat, după care s-a lovit în construcţia fostei Staţii de Pompare a Apei din s.Corneşti, Ungheni. În rezultatul accidentului, pasagerul a decedat pe loc.

Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost dus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcooscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice, ultimul însă, s-a eschivat cu rea-voinţă de la prescripţiile legale, părăsind spitalul.

Potrivit procurorilor, deşi au fost acumulate probe incontestabile care indicau asupra vinovăţiei vicecomisarului, confirmate şi prin declaraţiile martorilor, acesta insistă că nu el s-ar fi aflat la volan în acea noapte tragică, ci ofiţerul decedat.

În anul 2011, Judecătoria Ungheni l-a condamnat pe vicecomisar la o pedeapsă nonprivativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa. Astfel, recent, Curtea de Apel Bălţi a admis apelul procurorilor, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărâre prin care inculpatul a fost condamnat şi privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de patru ani.

De asemenea, inculpatul urmează să achite succesorilor părţii vătămate un prejudiciu moral în sumă de 100 mii lei şi cheltuielile de judecată în sumă de 18 mii lei. Decizia este cu drept de atac, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?