Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Liderii PDM, PLDM şi PL au spus când va fi anunţat numele candidatului pentru funcţia de premier

23 iul. 2015,, 08:30   Politică
4854 2

Foto: noi.md

Numele candidatului pentru funcţia de premier al ţării va fi anunţat astăzi între orele 10:00-11:00. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM, Marian Lupu, după o nouă rundă de negocieri.

"S-au pus ultimele virgule pe proiectul parafat ieri. Respectiv, colegii lucrează la redactarea stilistică a textului. Am teminat aplicarea formulei de partajare a funcţiilor. Partea componentă a alianţei şi-a prezentat candidaţii la funcţiiele respective în Cabiunetul de miniştri. Fiecare a rămas cu 1 sau 2 poziţii deschise. Urmează acest lucru să-l încheiem astăzi dimineaţă. Ne-am stabilit ca şi sarcină astăzi să atingem faza de semnare a acordului politic. Există candidaţi care au fost evocaţi, premier, preşedinte al Parlamentului. Aveţi răbdare, a precizat Marian Lupu.

Şi liderul PL, Mihai Ghimpu, a comnfirmat cele spuse de Marian Lupu. "Mâine la ora 10:00 ne întâlnim şi o să punem punct pe toate. Urmează desemnarea prim-ministrului", a menţionat Ghimpu.

Totodată, liderul Partidului Liberal a anunţat ce ministere i-a revenit PL-ului: "Ministerul Mediului, Ministerul Apărării, Ministerul Educației şi Ministerul Transporturilor. S-a făcut o schemă şi aşa a fost să fie. Aici nu e cum vrei tu şi eu cred că e corect. Este un model european. Am pornit de la varianta zero. Clar că am dorit şi alte ministere. De fapt, suntem un Guvern al alianţei şi nu un Guvern al fiecărui dintre noi, oamenii aşteaptă schimbări".

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că există un candidat la funcţia de premier, însă a ezitat să dea un nume.

"Aş vrea să spun cine este, dar trebuie să fim corecţi. Trebuie să fac câteva precizări. PLDM a luat decezia ca drept candidat la funcţia de prim-ministru să fie preşedintele partidului, Vlad Filat. Am discutat cu colagii de coaliţie, dânşii au invocat, din punctul meu de vedere motive mai mult formale, precum că liderii nu ar trebui să iasă în prim-plan. Şi am spus mai devreme că nici eu, nici PLDM nu va bloca procesul de creare a colaiţiei. Am discutat la partid şi am luat o decizie responsabilă de a înainta la funcţia de prim-ministru un candidat care are integritate, calităţile necesare ca să asigure conducerea Guvernului în această perioadă, complicată pentru Moldova. Va fi un prim-ministru foarte bun", a conchis Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?