Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Hotărîrea ANRE privind noile tarife va fi contestată

22 iul. 2015,, 13:50   Economie
4876 3
Эксперт: Решение НАРЭ по новых тарифам будет обжаловано
Foto: newsmaker.md
Hotărîrea privind majorarea tarifelor la energia electrică și gazele naturale, adoptată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, este o încălcare grosolană a legii și se prevede să se facă o interpelare la Procuratură, și o cerere în judecată. Acest fapt l-a declarat expertul Institutului de Politici și Reforme Europene, Sergiu Tofilat, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, relatează NOI.md.

Potrivit lui, legislația în vigoare prevede că calculele ANRE pentru stabilirea noilor tarife trebuie să fie publicate pentru consultări publice cu 30 de zile pînă la ședința de aprobare a noilor tarife, pentru ca experții, reprezentanții societății civile, toți cetățenii interesați să poată examina cifrele și argumentele citate.

Expertul a indicat că ANRE a aprobat noile tarife la energia electrică pentru consumatorii finali fără a prezenta calculele, argumentele necesare, o notă analitică cu cifre concrete, fără datele auditului companiei Gas Natural Fenosa.

Potrivit lui, prin această hotărîre Agenția a încălcat grosolan legea. „Este abuz în serviciu și este dosar penal, este pînă la 6 ani de închisoare și nu vor sta la pușcărie cei care dau indicații ANRE-ului, dar vor sta cei care au semnat această hotărâre”, a declarat Sergiu Tofilat. El a menționat că „cetățenii Moldovei au tot dreptul să conteste hotărîrea ANRE pentru că nu este justificată și a încălcat procedura”, a menționat expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?