X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Poisic: majorarea tarifelor este meritul hoţilor miliardului

21 iul. 2015,, 13:15   Economie
2695 2
Пойсик возлагает вину за рост тарифов на похитителей миллиарда
Foto: noi.md
Doctorul în economie, fostul viceministru al Industriei, Mihail Poisic, consideră că majorarea tarifelor la gazele naturale şi energia electrică se datorează inflaţiei şi deprecierii leului moldovenesc. Solicitat de corespondentul agenţiei "Infotag" el a amintit că ultima majorare a tarifului la gazele naturale a fost operată în septembrie 2011, iar la energia electrică în mai 2012, când cursul era mai mic de 12 lei pentru $1.

"Cu actualul curs de circa 19 lei pentru $1 majorarea tarifelor ar fi logică. Dar este doar prima etapă. După auditul la furnizorii de energie electrică şi gaze naturale (pentru definirea cheltuielilor adevărate pentru furnizare şi distribuţie) tarifele vor fi reevaluate şi nivelul final la sigur va fi majorat", a spus expertul. El a subliniat că "volantul inflaţiei în Moldova a fost pornit nu de companiile ce furnizează în republică energie şi gaze naturale, ci de cei care au furat din bănci 1 mlrd. de euro, depreciind astfel valuta naţională".

Poisic prezice că majorarea tarifelor va provoca scumpirea în lanţ a practic tuturor mărfurilor şi serviciilor, iar aceasta va duce la valuri de nemulţumire a populaţiei.

"Însă, în tot acest amalgam de date statistice şi argumente există un detaliu principial - inflaţia, care a provocat majorarea tarifelor. Autorii aceste majorări a inflaţiei sunt persoanele care au furat miliardul din bănci. Şi cel mai important nici acum autorul "jafului secolului" nu a fost tras la răspundere"m a spus expertul.

Poisic consideră că pentru distragerea atenţiei de la acest furt fără precedent, în presă periodic vor apărea informaţii despre arestarea persoanelor implicate în alte infracţiuni financiare. Un argument în favoarea acestei afirmaţii fiind arestul recent al rudelor fostului premier Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?