Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platforma „DA” anunță un nou protest antiguvernamental pe 6 septembrie

21 iul. 2015,, 12:05   Societate
4095 0

Platforma „DA” anunță un nou protest antiguvernamental pe 6 septembrie
Foto : timpul.md

Explozia de prețuri la energia electrică și alte servicii comunale anunțată recent este o consecință directă a furtului miliardului de dolari din bugetul de stat. De această părere sînt membrii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, care au anunțat astăzi că preconizează un nou protest antiguvernamental de amploare, pe 6 septembrie curent, informează NOI.md.

Reprezentanții platformei îndeamnă sindicatele, patronatele, asociațiile de fermieri, veteranii de război și alte categorii de cetățeni să-și consolideze forțele, pentru a da o ripostă valului nejustificat de scumpiri impus de guvernare. Potrivit avocatului Andrei Năstase, membru al Platformei Civice, Republica Moldova a fost, practic, adusă pe marginea prăpastiei de către guvernanții, iar poporul trebuie să reacționeze prompt.

„În cadrul acestui protest urmează să decidem, dacă cei care au adus țara pe muchie de prăpastie mai au legitimitate să conducă acest stat pe care l-au jefuit. Țara trebuie să scape de această oligarhie. Guvernanți și-au anunțat deja intenția de a sechestra banii destinați programelor de dezvoltare, condamnînd astfel Republica Moldova la regres. Să rupem acest cerc vicios, generînd o alternativă politică. Doar uniți și determinați să ne scoatem țara din captivitatea clanurilor corupte, vom reuși ”, a menționat Andrei Năstase.

Un alt membru al Platformei „DA”, fostul judecător la CEDO Stanislav Pavlovschi a menționat că valul de scumpiri la produse și servicii nu este o întîmplare, ci o nouă schemă de furt pusă la cale de actualii guvernanți.

„Atunci cînd niște criminali discută cum mai departe de jefuit acest popor, cred că acești criminali sînt foarte bine uniţi, au în fața lor un scop bine determinat, spre deosebire de societatea noastră care este dezbinată. Ne-am asumat să-i ajutăm financiar prin achitarea impozitelor, ei însă au încălcat condițiile acestui contract social. Dacă guvernanții au indus în eroare poporul, acesta este în drept să ceară înapoi împuternicirile sale”, a punctat Stanislav Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?