Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Marea Britanie: Premierul David Cameron a prezentat o strategie de combatere a extremismului islamic

21 iul. 2015,, 02:00   Externe
2874 0

Foto: diariopanorama.com

Premierul britanic David Cameron a prezentat luni o strategie de combatere a extremismului islamic, ocazie cu care le-a cerut musulmanilor moderați din Marea Britanie să se pronunțe împotriva militanților islamiști, subliniind că este greșit să nege orice legătură între religia lor și acte de violență, relatează Reuters, AFP și EFE.

Strategia de combatere a extremismului, prezentată de Cameron cu ocazia unei vizite la Birmingham, oraș britanic cu o importantă comunitate musulmană, are drept scop stoparea răspândirii în Marea Britanie a ideologiei radicale promovate de militanții Statului Islamic (SI) în Siria și Irak, strategie pe care el a numit-o drept 'lupta generației noastre'.

El a cerut de asemenea companiilor de internet să facă mai mult pentru a ajuta în lupta împotriva răspândirii ideologiilor radicale. Unul dintre obiectivele strategiei va fi acela de a viza militanții racolați din țară. Se estimează că în jur de 700 de britanici ar fi călătorit în Siria și Irak pentru a se alătura militanților SI, dintre care unii s-au întors în țară.

Cameron a declarat că pentru a se atinge acest obiectiv liderii religioși din spatele extremismului ar trebui să fie cunoscuți, iar vocile musulmane moderate ar trebui să se facă auzite.

'Nu poți să negi pur și simplu orice legătură între religia islamică și extremiști', a spus el. 'Este inutil să negi asta și chiar mai mult decât atât, acest lucru poate fi periculos', a mai spus șeful guvernului britanic. David Cameron se pregătește să extindă acțiunile Marii Britanii împotriva SI peste hotare încercând să obțină aprobarea parlamentului pentru lansarea de bombardamente în Siria. Marea Britanie participă în prezent numai la lovituri aeriene în Irak împotriva grupării Statul Islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?