Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Instituțiile publice municipale au datorii de circa 40 milioane lei față de S.A. „Termoelectrica” (VIDEO)

20 iul. 2015,, 12:05   Economie
2527 0

Муниципальные учреждения задолжали А.О Termoelectrica около 40 миллионов леев (ВИДЕО)
Foto: noi.md

La ziua de astăzi, instituțiile publice din capitală au o datorie de circa 40 milioane lei față de S.A. „Termoelectrica”, transmite Noi.md.

Potrivit șefei Direcției generale finanțe, Veronica Herța, „datoriile față de agentul termic, la 1 iulie, au constituit la partea compensațiilor 15,2 milioane lei, la partea agent termic consumat de instituțiile publice municipale 47,6 milioane lei. Pe parcursul săptămînii precedente s-a reușit alocarea și transferarea a circa 20 milioane lei. La ziua actuală, încă 40 de milioane de lei sînt înregistrate datorii față de S.A. «Termoelectrica»”.

Veronica Herța a specificat faptul că această sumă, este acumulată în mare parte, în urma datoriilor instituțiilor publice. Iar de la bugetul de stat, în prezent, nu sînt transferate 87 de milioane, dintre care 67 milioane pentru instituțiile de învățămînt. În urma unor discuții cu Ministerul Finanțelor, aceștia au promis că pe parcursul săptămînii curente, își vor onora obligațiunile.

Pe lîngă aceste datorii față de S.A. „Termoelectrica”, mai există și alte datorii faţă de alte întreprinderi municipale.

„În mare parte au fost achitate datoriile săptămîna trecută, dar au mai rămas față de «Regia Transport Electric» - 7 milioane lei pentru asamblarea troleibuzelor; Direcția transport – 1,2 milioane; Întreținerea sistemului de iluminat-3 milioane; Spații Verzi - circa 3 milioane” a declarat șefa Direcției finanțe.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?