Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cameron vrea ca Marea Britanie să se implice mai mult în Siria alături de SUA împotriva Statului Islamic

19 iul. 2015,, 23:00   Externe
4643 3

Foto: agerpres.ro

Premierul David Cameron vrea ca Marea Britanie să se implice mai mult în Siria alături de SUA în lupta împotriva Statului Islamic, potrivit lemonde.fr, care citează extrase dintr-un interviu acordat de șeful guvernului de la Londra emisiunii Meet the Press a canalului american NBC, ce va fi difuzat duminică.

'Vreau ca Marea Britanie să facă mai mult', a declarat el, reamintind că pentru acesta va trebui să obțină acordul parlamentului. 'Discutăm în acest moment, inclusiv cu partidele din opoziție, despre ceea ce putem face în plus. Dar fiți siguri că suntem hotărâți să colaborăm cu voi pentru a distruge 'califatul' în cele două țări', Siria și Irak, a subliniat Cameron pentru postul american.

În 2013, David Cameron nu a reușit să obțină undă verde din partea Camerei Comunelor pentru o acțiune militară împotriva forțelor președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Surse guvernamentale au indicat că premierul conservator așteaptă alegerea noului lider al Partidului Laburist în septembrie pentru a solicita un nou vot în parlament cu privire la implicarea militară în Siria.

Aviația britanică desfășoară lovituri aeriene regulate împotriva SI în Irak, dar până acum și-a limitat angajamentul în Siria la misiuni de supraveghere și de culegere de informații.

Vineri, ministrul apărării Michael Fallon a declarat că piloți britanici îmbarcați cu forțele americane și canadiene au luat parte la raiduri în Siria, ceea ce a declanșat furia unor parlamentari, care au acuzat guvernul de depășirea prerogativelor.

Luni, David Cameron va susține un discurs în care va insista pe lupta împotriva ideologiei extremiste, prin promovarea democrației, libertății și statului de drept. SI 'nu este o mișcare de pionierat, ci o mișcare violentă, brutală, fundamental abjectă', urmează să declare Cameron, conform extraselor difuzate de biroul său de presă. Premierul se va adresa și britanicilor care ar fi tentați să se alăture celor circa 700 de compatrioți ai lor aflați deja în rândurile SI în Siria și Irak. 'Pentru ei, voi sunteți carne de tun. Se vor folosi de voi. Dacă ești băiat, îți vor spăla creierul, îți vor lega explozivi în jurul trupului și te vor arunca în aer. Dacă ești fată, te vor reduce la sclavie și te vor abuza. Acesta este realitatea brutală și bolnavă a Statului Islamic', va pleda David Cameron, conform aceleiași surse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?