X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ucraina: Doi civili uciși, un spital lovit în bombardamente la Donețk

19 iul. 2015,, 21:00   Externe
10650 32

Foto: infoborona.org

Doi civili au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus din Ucraina și un spital a fost lovit în bombardamente lansate în fief-ul rebelilor din Donețk, potrivit primelor informații difuzate duminică de Kiev și rebeli, relatează AFP.

Un bărbat a fost ucis în bombardamente sâmbătă seara în districtul Kouibyșevski din Donețk și o doctoriță a fost rănită după ce un obuz a căzut pe spitalul N23, în același district, au anunțat surse ale rebelilor. Un bărbat a fost rănit la Makiivka, oraș situat la câțiva kilometri est de Donețk care se află sub controlul rebelilor.

Unul dintre responsabilii militari separatiști, Eduard Basurin, a acuzat armata ucraineană că trage din Piski, localitate situată în apropiere de Donețk, utilizând 'arme de calibru 152 mm'.

Armata ucraineană prooccidentală a anunțat moartea unui civil și rănirea altora în cursul tirurilor ce au vizat localitatea Vodiané, în apropiere de aeroportul Donețk, acuzându-i pe rebeli că utilizează 'piese de artilerie de 152 și 122 mm, precum și un tanc'.

Armele de calibru peste 100 mm ar fi trebuit să fie retrase de pe linia de front în baza acordurilor de pace semnate la Minsk în februarie datorită medierii franco-germane, potrivit observatorilor OSCE prezenți la fața locului. În estul Ucrainei s-a înregistrat în ultimele zile o recrudescență a violențelor ce survin pe fondul unui conflict ce a făcut peste 6.500 de morți din aprilie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?