X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jurnalism și muzică la „Voice of Journalism”

19 iul. 2015,, 13:00   Societate
4344 0
Журналистика и музыка на «Voice of Journalism»
Foto: kankan.md
Pe 24 iulie, în premieră la Chișinău va avea loc concursul muzical „Voice of Journalism”, în cadrul căruia nouă reprezentanți ai presei din Moldova vor demonstra ca jurnalismul și muzica pot coexista în armonie, relatează NOI.md.
Dintre acești nouă jurnaliști, opt activează în domeniul TV și unul în presa online. Timp de aproximativ trei săptămîni, jurnaliștii, după ce își aleg piesa potrivită, frecventează un studio de muzică. În studio, alături de compozitorul și interpretul Marcel Roșca, exersează și își cizelează vocea.

„De ce jurnaliști? Jurnaliștii sînt cei care îi promovează pe alți oameni, iar ei nu ajung să fie văzuți. Am cunoscut mulți jurnaliști pasionați de muzică, dar despre asta știau doar persoanele apropiate lor. De aceea m-am gîndit la această provocare pentru ei. Asist la repetiții, unde îi văd foarte implicați și foarte emoționați, serioși, cu atitudine”, a specificat organizatoarea proiectului, Victoria Ungureanu, intervievată de NOI.md.

În seara de 24 iulie, jurnaliștii vor fi jurizați și apoi va fi desemnat cel mai talentat dintre ei. Și Marcel Roșca va membru al juriului, alături de alți doi jurați, sponsorii proiectului.

„Toți sînt la același nivel. Chiar va fi o concurență mare între ei, deoarece nu e nici unul mai slab sau mai puternic. Mă bucur să văd că mereu ascultă de sfaturile mele și de la repetiție la repetiție asta se observă tot mai bine”, a opinat Marcel Roșca.

Iată care sînt jurnaliștii care au răspuns acestei provocări: Elena Băncilă (Realitatea TV); Vadim Zgherea (Kankan.md); Ana Danilescu (Jurnal TV); Alex Luca (Canal 3); Natalia Mogîldea (Realitatea TV); Diana Botnaru (Jurnal TV); Marcela Dedin (Publika TV); Elena Mogîldea (Noroc TV, Noroc FM); Diana Cojocari (Prime TV).

Elena Mogîldea ne-a mărturisit că pentru ea concursul „Voice of Journalism” înseamnă încă o experiență frumoasă de la care are multe de învățat. „Unele lucruri se întîmplă pentru că așa trebuie, apar la momentul potrivit, păi iată și acest eveniment a apărut la momentul potrivit, atunci cînd aveam nevoie de o mică schimbare. Cel mai mult contează amintirile pe care le voi aduna de la acest concurs și faptul cum voi evolua”, a spus Elena.

Marele premiu al concursului este o vacanță în Grecia pentru două persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?