Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procuror: În cazurile de defrișare ilegală a pădurilor sînt intentate zeci de dosare

17 iul. 2015,, 18:00   Societate
3630 0
Прокурор: Счет расследований по фактам незаконной вырубки лесных угодий идет на десятки
Foto: procuratura.md
Șeful Secției anchetă a Procuraturii Generale, Alexandru Nichita, a relatat pentru NOI.md despre practica procurorilor legată de defrișarea ilegală a pădurilor.

„Procuratura poate reacționa la faptele legate de folosirea ilegală a fondului forestier doar în cazul adresărilor din partea instituțiilor, organizațiilor sau a cetățenilor. De la bun început voi spune că în anii precedenți au fost mai multe investigații și controale de acest fel. Acum numărul declarațiilor și adresărilor legate de păstrarea fondului forestier și a spațiilor verzi, în genere a problemelor legate de ecologie, este în scădere. Îmi este greu să spun care e motivul”.

Potrivit procurorului, organele procuraturii efectuează pe an cîteva zeci de investigații și controale în acest domeniu. Majoritatea dosarelor ajung în judecată. În calitate de exemplu Alexandru Nichita a citat recenta condamnare a fostului șef al Agenției „Moldsilva” Gheorghe Vdovîi, care va sta șase ani la închisoare. Vdovîi a gestionat ilegal 7,8 ha de păduri, pe care le-a alocat pentru construcții.

Alexandru Nichita a mai spus că în problemele legate de activitățile de protecție a mediului conlucrează strîns cu Inspectoratul Ecologic de Stat, care are dreptul de a impune amenzi în cazurile neprevăzute de legislația penală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?