Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Din Yemen au fost evacuați la Moscova cetățeni din CSI, inclusiv din Moldova

16 iul. 2015,, 10:50   Societate
2195 0
Из Йемена в Москву эвакуировали граждан РФ, СНГ, в том числе и Молдовы
Foto: mchs.gov.ru
Două avioane ale Ministerului Situații Excepționale (MSE), avînd la bord cetățeni din CSI care au dorit să părăsească zona conflictului, au ajuns din Yemen la Moscova.

Din cele 118 persoane sosite 17 sînt copii. Cel mai mare număr de persoane evacuate – cîte 42, sînt cetățeni ai Uzbekistanului și Yemenului. De asemenea, au sosit 13 cetățeni ruși, 8 cetățeni ai Ucrainei, 7 cetățeni ai Tadjikistanului, 3 – ai Moldovei, 2 – ai Etiopiei și un cetățean al Azerbaidjanului. În zbor pasagerii au fost însoțiți de medici din detașamentul „Țentrospas”, precum și de psihologi ai Centrului de asistență psihologică urgentă al MSE al Rusiei.

După cum a comunicat anterior vicedirectorul Departamentului Activitate Internațională al MSE al FR Aleksandr Tomașov, evacuarea efectuată în colaborare cu MAE al FR a fost a doua etapă a misiunii umanitare a MSE al FR în Yemen.

Ieri MSE al Rusiei a livrat în baza hotărîrii Guvernului FR în republică cu două avioane IL-76 peste 46 de tone de ajutor umanitar – produse alimentare, conserve de carne și pește, alimentație pentru copii și alte mărfuri. În ultimii șase ani (din anul 2008 și pînă în anul 2014) MSE a efectuat cinci operațiuni umanitare de acordare a asistenței Yemenului. Aviația Ministerului a livrat obiecte de primă necesitate, produse alimentare, medicamente și corturi, cu greutatea totală de 148 de tone.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?