Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tot ce trebuie să știi pentru ca să-ți schimbi permisul de conducere

15 iul. 2015,, 09:45   Societate
22842 0

Foto: basarabia.com

Pentru a-ți schimba permisul de conducere de modelul DL 1995 pe modelul DL 2008, care este valabil și pe teritoriul UE, este nevoie de prezentarea a cîtorva acte de indentitate și achitarea unor servicii.

Cererea de preschimbare poate fi adresată la Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” sau în format electronic, prin plasarea comenzii pe portalul serviciilor electronice.

Pentru perfectarea primară a permisului de conducere, solicitantul trebuie să depună următoarele documente:

a) actul de identitate şi copia acestuia;

b) cererea-tip, semnată de solicitant;

c) fişa de şcolarizare;

d) avizul psihofiziologic intelectual;

e) fişa medicală ce certifică starea de sănătate, calităţile fizice şi aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul. Fişa medicală a persoanelor, cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru conducere în stare de ebrietate, necesită a fi datată cu cel mult 30 de zile înaintea expirării termenului de suspendare. Persoanele, cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru conducere în stare de ebrietate vor mai prezenta şi dovada frecventării cursului de instruire antialcoolică/ antidrog;

f) chitanţele de plată a taxelor respective;

g) permisul de conducere obţinut anterior (la preschimbarea permisului);

h) permisul de conducere obţinut în alte state şi copia autentificată a acestuia (în caz de necesitate şi traducerea autentificată), pentru titularii care au/şi-au stabilit domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova şi solicită examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere.

Costul și durata prestării serviciului:

- 30 zile calendaristice/320 lei;
- 15 zile calendaristice/480 lei;
- 5 zile lucrătoare/ 960 lei;
- 3 zile lucrătoare/ 1280 lei;
- 24 ore/ 1600 lei ;
- 6 ore/ 1920 lei.

Dacă se dorește preschimbarea permisul de conducere de tip DL 1995 în cel de modelul anului 2008 în format electronic, deţinătorul permisului trebuie să depună cererea electronică prin intermediul portalului www.e-services.md, prezentînd:

• datele personale (IDNP, numele, prenumele);
• datele veridice din buletinul de identitate;
• datele permisului de conducere de tip DL 1995 (tipul, numărul de înregistrare, data eliberării şi categoria);
• informaţia din adeverinţa medicală, care certifică starea de sănătate la momentul obţinerii permisului de conducere de tip nou DL.

Schimbarea permisului de conducere se efectuează în termen de 30 de zile calendaristice. Este necesară numai achitarea perfectării documentului, care costă 190 lei. Acest serviciu poate fi achitat cu cardul bancar prin intermediul portalului sau la oficiile ÎS „Poşta Moldovei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?