X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cinematograful „Patria” din municipiul Bălți, riscă să fie închis pînă la sfîrșitul lunii iulie

14 iul. 2015,, 12:30   Societate
10753 0
Единственный кинотеатр в Бельцах может закрыться из-за нехватки телезрителей
Foto: omg.md
Cinematograful Patria riscă să fie închis. După data de 26 iulie, în municipiul Bălți nu va exista nici un cinematograf, dacă problema nu va fi rezolvată în timpul limită.

Acest lucru a fost confirmat de către directorul cinematografului Andrei Schițco. Potrivit lui, în ultimele luni se atestă o scădere considerabilă a numărului de vizitatori. Un motiv ar fi că cinematograful nu mai dfusează filme în 3D. Tehnica de care s-a făcut rost în luna octombrie a anului trecut a fost întoarsă. Motivul? Înțelegerea privind oferirea acestei tehnici a fost însoțită de o condiție, un venit pe măsură.

Ciar dacă cuvîntul 3D părea că trezește destul interes, s-a adeverit că unicul cinematograf din capitala de nord a țării nu poate aduna vizitatori nici măcar pentru a supraviețui. Un alt motiv, care afectează situația financiară a cinemtografului este și sala. Portivit directorului, 600 de metri este prea mult, atunci cînd vorbim de energie și căldură.

Deși cinematograful mai difusează filme în 2D, acest lucru nu acoperă nici pe departe cheltuielile cu partenerii, tehnica necesară, dar și servicii.

Bălțenilor care mai țin la tradiția de a merge la cinematograf, nu le rămîne decît să spere ca pînă în data de 26 iulie va apărea un investitor generos, pentru a putea fi realizat proiectul de împărțire a sălii mari în trei de dimensiuni mai mici, dar și pentru a întoarce tehnica pentru filmele 3D.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?