X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Începînd de astăzi, negociatorii au decis să se unească

14 iul. 2015,, 08:45   Politică
3742 6

Foto: newsmoldova.md

Liderii PDM, PLDM şi PL au anunţat că au început să elaboreze programul de guvernare. Astfel, începînd de astăzi, grupurile de negociatori ale celor trei partide se vor întîlni pentru a discuta despre acest plan, cît şi despre proiectul unui acord de formare a noii coaliţii. Politicienii au reiterat faptul că pînă la sfîrşitul lunii ţara ar putea avea un nou executiv.

"PDM a înaintat propunerea ca în paralel, cu grupul de bază de negocieri politice, să fie pusă în funcţie un al doilea grup care să elaboreze proiectul acordului politic de formare a alianţei de guvernare", a spus președintele PDM, Marian Lupu.

Liderii formaţiunilor politice spun că nu au identificat deocamdată un candidat pentru funcția de prim-ministru.

"Construim o coaliţie nouă, care urmează să asigure majoritatea parlamentară şi în rezultat suportul politic unui nou Guvern", a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Totodată, în cadrul negocierilor, liderii politici au discutat și despre modalitatea de alegere a șefului statului.

"Toți așa consideră că am greșit atunci cînd nu am modificat mecanismul. Cred că cea mai bună variantă este referendum", a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Cabinetul de miniştri trebuie să fie învestit pînă în data de 12 septembrie, adică după trei luni de la demisia Guvernului Gaburici.

În caz că acest lucru nu se va întîmpla, preşedintele ţării este în drept să dizolve Parlamentul, după care urmează să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?