X 
Cutremure stiri: 502

Reșetnicov: Negocierile seamănă cu un spectacol

13 iul. 2015,, 17:35   Politică
4877 9

Reșetnicov: Negocierile seamănă cu un spectacol
Foto: noi.md

Deputatul comunist Artur Reșetnicov susține că există două obstacole în calea formării noii coaliții de guvernare – fraudele din sistemul financiar-bancar și interesele liderilor de partid. Opinia a fost exprimată de politician astăzi, în cadrul unei dezbateri publice, informează NOI.md.

„Se creează impresia că liderii partidelor au dat start spectacolului de negocieri, care are mai multe episoade și nu exprimă o seriozitate a clasei politice. Experiența anterioară ne demonstrează că toate aceste negocieri sînt o fațadă pentru a ascunde interesele reale ale partidelor de partajare a numitor instituții. Mă refer nu numai la ministere, dar și la instanțele de judecată și instituțiile de drept, care apriori nu pot fi partajate”, a explicat Reșetnicov.

Potrivit deputatului comunist, la momentul actual sînt trei funcții-cheie în stat care urmează a fi „tîrguite” – cea de șef de stat, de prim-ministru și de președinte al Parlamentului. Politicianul se arată convins că negocierile actuale nu se deosebesc cu nimic de cele din 2009, 2010, 2013 și 2014.

„Cetățenilor nu le trebuie un acord sau un spectacol de negocieri. Oamenii au nevoie să le fie îmbunătățită viața. Indiferent de ce s-ar scrie în acordul de constituire a coaliției, nimic din cele menționate nu va fi respectat. Drept exemplu poate servi acordul din 2009. În acel document era scris că procuratura și instanțele de judecată vor fi partajate politic sau era scris că BEM va fi prădat și vor fi furați atîțea bani? Acordurile sînt demult scrise, acolo în realitate se discută doar despre funcții. Iată de ce negocierile care se desfășoară acum nu sînt nimic mai mult decît un spectacol”, a precizat Artur Reșetnicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав