Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorul Republicii Moldova în Franța își lansează o nouă carte

13 iul. 2015,, 12:00   Politică
2606 0

Ambasadorul Republicii Moldova în Franța își lansează o nouă carte
Foto: europalibera.org

Politologul Oleg Serebrian, ambasador al Republicii Moldova în Franța, lansează în această săptămînă o nouă carte intitulată „Rusia la răspîntie: geoistorie, geocultură, geopolitică”. Evenimentul de lansare a lucrării va avea loc miercuri, 15 iulie, la Librăria din Centru, informează NOI.md.

Referindu-se la conținutul cărții, diplomatul a declarat anterior în cadrul unui interviu că „Rusia de mîine nu are decît o singură cale realistă, cea a revenirii în Europa”. „O Rusie europenizată poate fi un factor de stabilitate, dar şi o supravaloare pentru Europa. Nici Vestul nu are interes să întreţină o stare de tensiune cu Rusia”, a punctat Oleg Serebrian.

Precizăm că evenimentul de lansare a cărții va fi moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun, iar alături de autor vor mai vorbi istoricii Anatol Țăranu, Octavian Ţîcu și analistul politic Igor Boţan.

Politologul și diplomatul moldovean Oleg Serebrean s-a făcut remarcat și prin alte lucrări care abordează teme de actualitate, cum ar fi: „Geopolitica spațiului pontic”, „Politosfera”, „Politică și geopolitică”, „Despre geopolitică”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?