Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Urechean: Cei care sînt incapabili să schimbe situația trebuie să plece

10 iul. 2015,, 12:05   Politică
4108 6

Urechean: Cei care sînt incapabili să schimbe situația trebuie să plece
Foto: ccrm.md

Clasa politică, în special partidele aflate la guvernare, au acum șansa să demonstreze că sînt fideli cursului european de dezvoltare a țării, iar în cazul în care sînt incapabili să schimbe ceva, trebuie să plece. Opinia aparține președintelui Curții de Conturi, Serafim Urechean, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Interpol”, informează NOI.md.

„Dacă sînt impotenți de a schimba situația în stat, trebuie să plece și trebuie să plece conștient. Așa cum noi în 1993, după ce am votat pentru independența Republicii Moldova, eu eram liderul deputaților independenți în Parlament și am început să promovăm ideea renunțării la mandate, cu scopul de a suspenda activitatea Parlamentului și a organiza noi alegeri”, a explicat Urechean.

Fostul politician admite că în Republica Moldova instituțiile statului sînt capturate de un grup de persoane influente și folosite în detrimentul intereselor cetățenilor. Cu toate acestea, Serafim Urechean a refuzat să spună cine, în opinia sa, se face vinovat de situația creată, argumentînd că nu poate acuza pe cineva fără probe. „Sînt clienți care comercializează statul în interese de familie și așa mai departe. Da! Statul e capturat”, a spus Urechean.

„Acum este unica șansa să se termine speculațiile acestea de promovare și autopromovare, de negociere a funcțiilor pentru apropiați. O să ajungem o dată și o dată cînd se va face o inventariere totală a ceea ce a fost furat. Nu vor vrea ei, va cere poporul, se va trezi cîndva”, a explicat șeful Curții de Conturi.

Acesta se arată convins că clasa politică mai poate renaște. „Frica o să-i impună să facă asta. Dacă merg la alegeri anticipate, e «caput» cu ei. Este foarte important ca acum să facă o coaliție largă, cu toți, în situația în care se declară membrii coaliției pe conceptul european. Acum e mai dramatică situația. Poporul n-o să rabde, o să mocnească așa pînă va răbufni”, a mai adăugat Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?