X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Ucraina ar putea intensifica paza inginerească la frontiera cu Transnistria

9 iul. 2015,, 15:35   Politică
2397 1
Украина может усилить инженерную охрану на границе с Приднестровьем
Foto: golos.ua
Şeful Serviciului de Grăniceri din Ucraina, Victor Nazarenko, consideră că trebuie intensificată paza tehnică a segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Funcționarul și-a exprimat această opinie miercuri, în cadrul unei şedinţe la Odessa cu participarea preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, relatează agenţia "Infotag" cu referire la presa ucraineană

Nazarenko a propus ca la frontiera cu Transnistria să fie edificate construcţii inginereşti similare celor pe care Ucraina le construieşte la frontiera cu Federația Rusă.

"Noi am propus ca segmentul transnistrean al frontierei moldoveneşti să fie considerat pericol pentru securitatea Ucrainei, practic la acelaşi nivel va şi din partea rusească. Respectiv, sînt necesare măsuri similare celor luate la segmentul rus, inclusiv în vederea instalării unor construcţii inginereşti", a spus el.

Potrivit lui Nazarenko, acum grănicerii se ocupă de lucrări de blocare a segmentului transnistrean, au fost atraşi suplimentar peste 500 de militari din Garda Naţională, este formată o comenduire separată de reacţionare rapidă în număr de 600 de persoane.

"Am fortificat componenta operativă, lucrăm activ cu colegii din Moldova, în prezent sînt create 53 km de construcţii inginereşti. Aceste acţiuni pot fi văzute diferit, dar şanţul deja este un obstacol pentru contrabandişti", a spus şeful Serviciului de Grăniceri din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав