X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Batalioanele Islamice ajuta Ucraina în lupta cu rebelii

9 iul. 2015,, 15:00   Externe
5589 4

Foto: agerpres.ro

În zona de est a Ucrainei, de partea armatei ucrainene luptă aproximativ 30 de unități de voluntari, inclusiv trei batalioane islamice, care sînt aruncate „în linia întîi în cele mai fierbinti zone”, scrie inopressa.ru cu referinta la New York Times. Corespondentul Andrew Kramer a vorbit cu comandantul uneia dintre unitatiile militare, numita în cinstea Sheikh-ului Mansour.

Întalnirea a avut loc intr-un local frecventat de „Sectorul de Dreapta” (careia batalionul Sheikh Mansour îi este subordonat). Interlocutorul lui Kramer a refuzat să-şi divulge numele, spunînd doar că are „45 ani”, a participat la ambele războaie cecene și pînă de curînd a trăit în Franța.

„Ne place să luptam împotriva rusilor. Sîntem mereu în război cu rusii”, citează jurnalistul cuvintele comandantului militar. „Eu sînt deja de 24 de ani pe drumul acesta. Pentru noi, războiul nu s-a terminat. Nu am evitat niciodata sa ne luptam cu Rusia și nu vom face acest lucru nici acum”.

Unele unitati de voluntari afiseaza in mod deschis simbolurile naziste – în afara de „Sectorul de Dreapta” un exemplu este si batalionul „Azov”, spune Kramer. Fără a aduce atingere problemei în mod direct, cecenul spune ca „el se intelege bine cu naționaliștii, pentru că ei, ca și el, își iubesc țara și îi urăsc pe rusi”, se spune în articol. De asemenea, comandantul afirma că el și oamenii sai nu poarta veste antiglont: „.. Asa vedem noi lucrurile. Noi credem în Dumnezeu, astfel încît nu avem nevoie de veste antiglonț”.

Despre comandantul Isa Munaev, ucis in lupta în luna februarie a acestui an, spune că oamenii din conducerea ucraineana au aprobat acțiunile sale, dar „nu au existat documente, nimic scris”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?