Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Audierile cu privire la implementarea Acordului de asociere, amînate pînă la toamnă

9 iul. 2015,, 11:30   Politică
2394 1

Audierile cu privire la implementarea Acordului de asociere, amînate pînă la toamnă
Foto: unimedia.info

Deputații au decis să amîne audierile parlamentare cu privire la gradul de implementare a Acordul de asociere cu UE. Decizia a fost luată astăzi, cu votul majorității deputaților, informează NOI.md.

Deși săptămîna trecută spicherul Andrian Candu anunța că cel mai probabil prezentarea raportului va avea loc în această săptămînă, astăzi deputații s-au răzgîndit. Potrivit liberal-democraților, oportun ar fi ca informația să fie prezentată Parlamentului după învestirea noului guvern.

„Acest raport este unul extrem de important și nu poate fi prezentat de un guvern care nu deține drepturi depline. În al doilea rînd, avînd în vedere că partea economică a acestui document a intrat în vigoare în septembrie 2014, ar fi bine ca acest raport să fie făcut public în septembrie curent, la exact un an de la implementare”, a specificat deputatul PLDM Valeriu Streleț.

Poziția PLDM a fost împărtășită de democrați. „Un asemenea raport trebuie prezentat de un ministru în cadrul unui guvern cu drepturi depline”, a declarat liderul PD, Marian Lupu.

O opinie diametral opusă la acest subiect a fost exprimată însă de liderul socialiștilor, Igor Dodon. „Un an de implementare a acestui acord ne arată că situația în absolut toate sectoarele este catastrofală. Dacă credeți că pînă în toamnă se va schimba ceva, vă înșelați”, a spus Dodon.

Precizăm că pe 2 iulie, Republica Moldova a marcat un an de la ratificarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat pe 27 iunie 2014 la Vilnius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?