Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lupușor: Această platformă oferă pîrghii de influență

8 iul. 2015,, 17:30   Societate
3166 0
Лупушор: Эта платформа дает возможность влиять
Foto: ipn.md
Pe 8 iulie s-a desfășurat Forumul pentru dialogul subcomitetului Asociației pentru comerț și dezvoltare durabilă RM-UE cu societatea civilă.

„Această platformă oferă societății civile posibilitatea să influențeze asupra programului de implementare a Acordului de asociere RM-UE și să participe la monitorizarea acestui proces”, a menționat pentru NOI.md directorul executiv al „Expert-Grup”, Adrian Lupușor.

În opinia expertului, astfel poziția societății civile poate fi adusă la cunoștință Guvernului Republicii Moldova și Bruxelles-ului. „Este un instrument de presiune asupra Guvernului, pentru a-l responsabiliza astfel, încît DCFTA să funcționeze în interesul întregii societăți, nu al unor grupuri restrînse”, a menționat Adrian Lupușor, care conduce grupul intern de consilieri din partea Moldovei.

Consilierul UE pentru politica de implementare a DCFTA, Daniels Pavluts (fostul ministrul al Economiei al Letoniei) a relatat pentru NOI.md că și Letonia a trecut prin procese similare, cu toate că maî întîi a devenit țară candidat la aderare la UE, iar Moldova se află la etapa de asociere.

„Am avut multe formate similare de dialog cu societatea civilă, mediul de afaceri și organizațiile care reprezintă interesele patronatelor și sindicatelor. Este o parte indispensabilă a reformelor și apropierii de UE”, a menționat oficialul european.

Potrivit lui Daniels Pavluts, posibilitatea desfășurării unui asemenea dialog trebuie să existe în fiecare zi. În acest sens, săptămîna viitoare va fi lansat un site dedicat DCFTA, care va conține o platformă interactivă pentru comunicare pe aceste probleme.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?