X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Nicolae Timofti consideră că sprijinul României este un mare noroc pentru integrarea europeană a Moldovei

8 iul. 2015,, 12:45   Politică
2523 0
Тимофти считает, что поддержка Румынии является большой удачей для европейской интеграции Молдовы
Foto: presedinte.md
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, consideră că "sprijinul României este un mare noroc pentru Moldova, care urmează calea integrării europene". El și-a exprimat opinia în cadrul ceremoniei de conferire a titlului de doctor honoris causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, informează agenţia "Infotag" cu referire la presa română.

Potrivit informaţiilor, titlul a fost conferit pentru "merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii".

În cadrul ceremoniei de conferire, şeful statului a spus că vede acest titlu ca "o exprimare a relaţiilor străvechi, păstrate cu sfinţenie în suflete, în pofida frontierelor administrative, puse ilegal pe trecutul comun".

"Norocul Republicii Moldova constă în faptul că alături este România, ţară membră a Uniunii Europene, care tot mai mult se afirmă în calitate de sprijin important pentru stabilitatea şi securitatea în regiune. România întotdeauna şi necondiţionat a sprijinit Republica Moldova în aspiraţia sa de a se moderniza şi integra european", a menţionat Timofti.

Conform informaţiei din presa română, în cadrul vizitei la Suceava, şefii celor două state au desfăşurat negocieri cu privire la relaţiile bilaterale. Timofti a menţionat că prin eforturi comune va fi extinsă zona de cooperare, în particular, în domeniul dezvoltării proiectelor infrastructurale, care urmează să asigure conectarea deplină a Moldovei la piaţa energetică europeană. În domeniul cooperării transfrontaliere urmează a fi extins proiectul SMURD, reabilitat nodul hidrologic Costeşti-Stînca, modernizate oficiile vamale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?