X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul Greciei l-a sunat pe Barack Obama pentru a-i cere sprijinul în negocierile cu creditorii

7 iul. 2015,, 22:00   Externe
3487 0

Foto: agerpres.ro

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, l-a sunat marţi pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, înaintea summitului Eurogrup, explicându-i că economia greacă are nevoie urgentă de un împrumut, relatează Reuters.

"Barack Obama a exprimat speranţa unui rezultat favorabil al negocierilor" Greciei cu creditorii internaţionali, a comunicat Casa Albă. "Statele Unite doresc menţinerea Greciei în zona euro", adaugă Preşedinţia SUA. Cetăţenii greci au votat în proporţie de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaţionali, 38,99% pronunţându-se în favoarea acestora.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi. Actuala situaţie nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria ţării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar şansele unei intervenţii europene sunt minime.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?