X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Economiei a menționat beneficiile comerțului liber cu UE

7 iul. 2015,, 17:45   Economie
3243 0

Минэкономики отметило выгоды от свободной торговли с ЕС
Foto: ziarelive.ro

Implementarea Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană a adus Moldovei beneficii și a avut un efect pozitiv asupra rezultatelor exportului de produse autohtone pe piața UE.

Potrivit statisticii oficiale, din momentul semnării acestui acord exportul moldovenesc în UE a sporit cu 16 la sută, iar în 2015 Moldova a valorificat 80 la sută din cotele oferite ei pentru livrările netaxate de cereale. Acest fapt a fost relevat de către viceministrul Economiei Octavian Calmîc, care a luat cuvîntul în cadrul primei reuniuni a Subcomitetului pentru comerț și dezvoltare durabilă RM-UE, relatează NOI.md.

Evenimentul a fot organizat de Ministerul Economiei. Copreședintele Subcomitetului din partea moldovenească a fost Octavian Calmîc, iar din partea UE – șeful adjunct al Unității pentru comerţ şi dezvoltare durabilă, sistemul generalizat de preferinţe, Nikolaos Zaimis. Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, părțile au făcut schimb de informații în domeniul comerțului și dezvoltării durabile, au discutat progresele Moldovei în implementarea prevederilor Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA), precum şi acțiunile ce urmează a fi întreprinse pe viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?