Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Iurie Leancă: Ratificarea unor acorduri semnate în cadrul CSI este lipsită de sens pentru Moldova

7 iul. 2015,, 16:30   Politică
5683 8
Лянкэ считает, что Молдове нет смысла ратифицировать соглашения СНГ
Foto: moldnews.md
Fostul prim-ministru, deputatul independent Iurie Leancă consideră că examinarea şi ratificarea unor acorduri semnate în cadrul CSI este lipsită de sens, deoarece nu oferă rezultate. Această opinie a fost exprimată de către politician marţi, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, relatează Infotag.

Motiv pentru asemenea declaraţii a servit prezentarea de către şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Mihai Balan, a două proiecte de lege ce vizează cooperarea organelor competente din statele membre ale CSI în domeniul luptei cu terorismul şi extremismul, precum şi acordul cu Belarusul cu privire la protejarea reciprocă a datelor cu caracter secret.

"Cu ce va ajuta Republica Moldova documentul de asigurare a bazei tehnico-materiale? Pentru ce este necesar, dacă în fiecare situaţie vom fi nevoiţi să întocmim şi să semnăm contracte bilaterale cu ţara sau structura vizată?", l-a întrebat Leancă pe Balan.

Potrivit fostului premier, pînă în prezent Republica Moldova putea semna contracte de asigurare a bazei tehnico-materiale fără acest acord, respectiv, adoptarea documentului este lipsită de sens.

"În CSI sînt semnate numeroase acorduri ce nu dau rezultate. Dacă planificăm să ratificăm documentele alăturîndu-ne acordurilor din CSI, trebuie să avem rezultat concret şi folos din acestea", a subliniat Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?