COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Validarea rezultatelor alegerilor din Chișinău, amînată pentru vineri

7 iul. 2015,, 15:01   Politică
3383 2

Validarea rezultatelor alegerilor din Chișinău, amînată pentru vineri
Foto : realitate.md

Judecătoria sectorului Centru al capitalei a amînat ședința de judecată în care urmau să fie validate alegerile primarului și, totodată, examinată contestația socialiștilor. Instanța se va expune asupra legalității rezultatelor turului II de scrutin vineri, 10 iulie, notează NOI.md.

În timp ce socialiștii susțin că dețin probe, inclusiv video, care demonstrează că scrutinul din 28 iunie din capitală a fost falsificat, reprezentanții Partidului Liberal afirmă că argumentele aduse sînt neîntemeiate. Argumentele invocate de socialiști se referă la coruperea alegătorilor din suburbii, votarea în lipsa vizei de reședință, îngrădirea accesului observatorilor în procesul de monitorizare a scrutinului, precum și pretinse defecțiuni ale Registrului electronic al alegătorilor.

„Alegerile locale pe care le contestă PSRM s-au desfășurat în strictă conformitate cu legea, cu standardele electorale și cu principiile democratice. Toate argumentele aduse nu sînt întemeiate și ele nu pot influența rezultatele votului”, a precizat avocata Tatiana Iovu, care reprezintă Partidul Liberal în instanță.

Tot astăzi, Curtea de Apel Bălți a decis să amîne pentru joi examinarea cauzei cu privire la renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X