X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Boțan: Poate fi salvată o ramură odată ce se prăbușește întreaga țară?

6 iul. 2015,, 16:15   Societate
3536 6
Боцан: Можно ли спасти одну отрасль, когда рушится вся страна?
Foto: gagauzmedia.md
Politologul și unul dintre liderii Platformei Civice „Dreptate și Adevăr” Igor Boțan a comentat pentru NOI.md situația critică din agricultură și soluțiile propuse de producătorii agricoli. Expertul nu are prognoze optimiste.

„Agricultorii ar trebui să nu uite că este absurd să salvezi o ramură, chiar și cea mai strategică, atunci cînd însuși statul se prăbușește. Este imposibil să salvezi o parte atunci cînd moare totul. Producătorii agricoli pot continua negocierile cu actuala putere, numai că aceasta nu are niciun plan pentru a scoate țara din situația în care ne aflăm. Agricultorii absolut justificat consideră că vor fi mințiți din nou. Nu vor ajunge la nimic bun. Consider că trebuie salvat acel tot întreg, adică societatea și statul. Abia ulterior, într-un stat reformat, să se caute modalități de soluționare și a altor probleme. Altfel nu-mi pot imagina o soluție satisfăcătoare”, a subliniat Boțan.

Potrivit activistului civic, agricultorilor li s-a propus în repetate rînduri să adere la Platforma „DA”. „A fost un apel foarte clar – sau consolidăm societatea cu atragerea grupurilor etnice și profesionale și creăm un front larg pentru a demonstra că sîntem cetățeni și dorim să salvăm situația sau fiecare în parte încearcă să-și rezolve problemele. Acum producătorii agricoli au ajuns la concluzia că nu pot să se alimenteze în continuare cu iluzii”, a menționat Igor Boțan.

În opinia politologului, aderarea mișcării agricultorilor din Moldova la Platforma civică „DA” ar fi cea mai bună soluție. Potrivit lui Boțan, aceasta ar fi un exemplu excelent și pentru alte comunități profesionale, pentru că agricultorii Moldovei reprezintă o forță reală.

Referindu-se la propunerea unei părți a agricultorilor de a crea un partid politic propriu, expertul s-a arătat sceptic: „Și așa avem peste 40 de partide. Va da rezultate crearea unui partid nou? Mă îndoiesc”, a spus Igor Boțan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?