X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Arapu nu știe de unde să ia bani

6 iul. 2015,, 15:00   Economie
2567 1
Арапу не знает, где взять деньги
Foto: noi.md
Ministrul în exercițiu al Finanțelor, Anatol Arapu, consideră că de identificarea fondurilor pentru susținerea agriculturii va trebui să se ocupe deja noul guvern, informează NOI.md. O declarație în acest sens a fost făcută după ședința Comisiei parlamentare pentru elaborarea modificărilor legislative în domeniul agriculturii. Anatol Arapu a menționat că toate planurile financiare ale Moldovei pe anul curent depindeau de finanțarea externă.

„Cu părere de rău, acum nu avem finanțare din exterior, respectiv, ne bazăm pe impozite și taxe”, a explicat Arapu. Însă impozitele colectate nu sînt suficiente pentru majorarea Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli. Ministrul interimar al Finanțelor a declarat că se solidarizează cu recomandarea recentă a premierului în exercițiu Natalia Gherman, de a „strînge cureaua”.

Anatol Arapu a refuzat să răspundă la întrebarea jurnaliștilor dacă vor fi totuși alocați bani pentru producătorii agricoli.

La ședința comisiei parlamentare speciale, care s-a desfășurat luni, 6 iulie, s-a reușit coordonarea unei singure probleme – a celei legate de impozitare.

Liderul agricultorilor, Alexandru Slusari, a menționat că producătorii agricoli și reprezentanții structurilor de stat „vorbesc în limbi diferite”. „Nu sînt satisfăcut de ședința de astăzi. Mai mult, dacă în urma activității comisiei Fondul de subvenționare în agricultură nu va fi majorat, activitatea acesteia va fi greu de calificat drept eficientă”, a subliniat Slusari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?