X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Forbes: Ucraina va învinge Rusia pe cîmpul de luptă

6 iul. 2015,, 12:45   Externe
6907 51

Foto: nr2.ru

Armata ucraineană este deja capabilă sa-i bată pe separatiștii din Donbas. Mai mult, ea se antrenează într-un mod atît de eficient sub controlul soldaților americani, încît poate, de asemenea, sa învingă Rusia, afirmă comentatorul revistei Forbes Adrian Bonenberger, citat de incomemagazine.ro.

Cei care urmăresc "invazia rusă din Ucraina" așteaptă cu îngrijorare următorul pas al Rusiei, scrie analistul. El considera eronată părerea potrivit căreia, chiar dacă Ucraina continuă să reziste, Rusia își va activa forțele și va invada țara vecină. "Ucraina poate învinge Rusia pe cîmpul de luptă. Ucraina și forțele ei militare nu realizează acest lucru, dar este posibil", afirmă fostul militar.

"Daca ucrainenii continuă să se antreneze dur și să-și îmbunătățească stilul de luptă, iar eu presupun ca ei sînt mult mai motivați decît adversarii lor, exista marea probabilitate, despre care nu am citit în presa occidentală, nici în cea rusa, ca Ucraina să-i învingă pe separatiști", explica analistul.

"Nu Rusia va fi cea care va înfrînge Ucraina, îndreptîndu-se apoi spre Polonia și Estonia. Ucraina va fi cea care îi va vîna pe rușii care sînt acum în Ucraina, iar Putin va fi constrîns, în aceste condiții, să adopte măsuri draconice pentru a evita noi pierderi. Și după toate acestea, de ce nu ar avea Ucraina dreptul să anexeze o parte a teritoriului rus ca răspuns la Crimeea?", se întreabă Bonenberger.

Jurnalistul, care a petrecut o săptămînă la Yavoriv, în vestul Ucrainei, i-a văzut pe foștii săi camarazi de arme antrenînd Garda Națională a Ucrainei. Un spectacol care l-a lăsat cu gura căscată: el afirmă că nivelul de pregătire al militarilor ucraineni corespunde perfect celui al militarilor armatei americane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?