X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cîți bani pierde Moldova din cauza lipsei unui program cu FMI?

4 iul. 2015,, 18:00   Economie
4803 4

Сколько денег потеряет Молдова из-за отсутствия программы с МВФ?
Foto: sti-misis.ru

Din cauza lipsei unui program de cooperare cu Fondul Monetar Internațional, Moldova nu va obține în acest an granturi și împrumuturi pentru sprijinul bugetar în valoare de 1,4 miliarde de lei, prevăzuți în bugetul de stat al țării pe anul curent. Acest fapt a fost menționat de către ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, în mesajul său adresat organelor administrației publice. Oficialul a mai subliniat că în legătură cu lipsa unui acord cu FMI și blocarea sprijinului bugetar, în viitorul apropiat cheltuielile bugetului de stat vor fi efectuate doar pentru cele mai stringente necesități, relatează NOI.md.

Ministrul Finanțelor a specificat că, în legătură cu modificările macroeconomice, insuficiența mijloacelor interne și externe pentru finanțarea deficitului bugetar, vor fi suspendate toate alte tipuri de cheltuieli. În special, vor fi finanțate doar articolele bugetare care asigură funcționalitatea instituțiilor bugetare, adică cheltuielile de personal, cheltuielile de regie și alte cheltuieli. Totodată, se propune sistarea tuturor celorlalte cheltuieli legate de procurări, reparație, achiziții publice și investiții.

Anatol Arapu a menționat că în cazul unor situații specifice instituțiile publice pot să se consulte cu direcția de profil a Ministerului Finanțelor. El a specificat că Cabinetul de miniștri în exercițiu nu are dreptul să aplice corectări la buget și această problemă va fi soluționată după aprobarea noului guvern și reluarea negocierilor cu FMI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?