Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

4,2 milioane de euro din partea UE, pentru dezvoltarea culturii

3 iul. 2015,, 14:45   Societate
2501 0

4,2 milioane de euro din partea UE, pentru dezvoltarea culturii
Foto: agerpres.ro

În cadrul Programului Parteneriatului Estic în Cultură și Creativitate, Uniunea Europeană va oferi 4,2 milioane de euro pentru dezvoltarea culturii, în șase țări, informează NOI.md.

Din program fac parte: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Programul se va concentra pe patru domenii principale, inclusiv: dezvoltarea cercetărilor în baza unui mecanism eficient de colectare a datelor, consolidarea capacităților, sensibilizarea opiniei publice și crearea oportunităților pentru cooperarea culturală internațională. Subiectele acoperite de Program vor aborda etapele managementului de proiect, liderismul cultural, cercetări statistice și culturale, activități de advocacy, colectări de fonduri, jurnalism cultural și abilități de comunicare.

Activitățile programului se vor implementa prin intermediul seminarelor, instruirii intensive, platformelor de învățare online, vizitelor de studiu și tîrgurilor pentru crearea de parteneriate, reunind astfel actorii culturali din sectoarele public și privat, guvern și societate civilă.

„Edificarea unui parteneriat de stat, societate civilă și sectorul comercial din domeniul culturii este o necesitate de primă importanță pentru orice stat modern. Acest deziderat poate fi realizat doar prin intermediul unor inițiative naționale incluzive, elaborate de comun acord, care au ca punct de plecare o înțelegere largă, dar bine definită a culturii și a rolului acesteia în procesele de reformă și schimbare pozitivă”, a declarat Terry Sandell, directorul programului.

Programul va fi o continuare a primului Program al Parteneriatului Estic în Cultură (2011-2014), care a inclus asistență tehnică și acordarea granturilor pentru implementarea de proiecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?