Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Stoltenberg: Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de criza din Grecia

3 iul. 2015,, 13:50   Externe
2146 0

Foto: agerpres.ro

Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de criza economică şi financiară din Grecia, care este un "aliat ferm", a afirmat joi secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, în cursul vizitei la Bucureşti.

"Sîntem preocupaţi de criza din Grecia", a spus Stoltenberg. "Grecia este un aliat ferm şi loial în cadrul NATO", a subliniat secretarul general NATO, citat de site-ul agenţiei AP.

"Guvernul Greciei respectă angajamentele în cadrul Alianţei. Acest lucru este benefic pentru Grecia, este benefic pentru NATO", a dat asigurări Stoltenberg.

Grecia a intrat, tehnic, în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti o tranşă de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.

Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă plata către FMI.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?