Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Parlamentul l-a desemnat în funcție pe noul avocat al poporului pentru drepturile copilului

3 iul. 2015,, 13:22   Societate
2301 0

Parlamentul l-a desemnat în funcție pe noul avocat al poporului pentru drepturile copilului
Foto: agora.md

Ecaterina Burlacu a fost desemnată în funcția de avocat al poporului pentru drepturile copilului, pentru un mandat de șapte ani. Hotărîrea a fost adoptată astăzi, cu votul a 70 de deputați din partea PLDM, PCRM, PD și PSRM, după îndelungi dezbateri. Împotriva desemnării acestei candidaturi s-au pronunțat deputații liberali, informează NOI.md.

La funcția de ombudsman au aspirat doi candidați selectați de o comisie specială în urma unui concurs public. Este vorba de Ecaterina Burlacu și Eugen Rusu, ambii licențiați în drept. Cei doi candidați au fost audiați astăzi în plenul Parlamentului, discuțiile însă s-au întins pe zeci de minute. În timp ce unii deputați au vrut să afle ce limbi străine cunosc candidații, alții s-au arătat interesați de viziunile lor în domeniul prevenirii criminalităţii juvenile.

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a sugerat că Ecaterina Burlacu nu are pregătirea necesară pentru a face față acestui post și a solicitat organizarea unui concurs repetat.

„Nu avem nevoie de un candidat care accede la o funcție atît de importantă pentru a-și forma capacitățile profesionale. Persoanele cu reputație dubioasă nu pot fi propulsate în asemenea funcții. Avem nevoie de persoane cu reputație ireproșabilă”, a spus Munteanu.

Precizăm că Ecaterina Burlacu a activat în calitate de consultant în cadrul Secției juridice a Secretariatului Parlamentului, din 2004 pînă în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?