Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin: PCRM nu e pregătit pentru a forma o coaliție de stînga

3 iul. 2015,, 10:32   Politică
4410 12

Voronin: PCRM nu e pregătit pentru a forma o coaliție de stînga
Foto : noi.md

„Astăzi nu sîntem nici moral, nici psihologic, nici politic pregătiţi pentru a discuta despre crearea unei coaliții de stînga în Parlament”. Declarația aparține liderului PCRM, Vladimir Voronin. În cadrul unui interviu acordat Europei Libere, politicianul a atenționat că, dacă PLDM și PD vor urma același scenariu de partajare a funcțiilor în cadrul Guvernului, pe criterii politice, criza în care s-a pomenit țara nu va putea fi depășită.

„Asta înseamnă că ei de sine stătător sau sub influenţă şi din interior, şi din exterior merg spre a repeta ceea ce a mai fost. Aşa coaliţie a fost şi toată lumea ştie cu ce s-a terminat această coaliţie, această guvernare şi guvernul lui Filat, şi cel al lui Leancă, care nu a durat mai mult de o săptămînă. O să fie tot aceea. Nu vom ieşi din prăpastia catastrofală de astăzi. Tot ei, prin această coaliţie, au adus la această criză. Criza nu apare într-o zi, nu e ca un nor care a venit, a tunat şi a căzut ploaie sau grindină. Criza se acumulează din motivele care o generează pe parcursul timpului, ani de zile”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor se arată convins că în urma formării unei alianțe în formatul PLDM-PD-PL, interesele a jumătate din electoratul țării vor fi ignorate. „Ei practic înlătură jumătate din populaţie, o dau afară din activitatea politică, ca să fie ei reprezentaţi în guvernarea ţării. Noi vrem să îi consolidăm pe toţi, pe cei care au votat stînga, pe cei care au votat dreapta. Dar dacă ei hotărăsc aşa – voia boierului, cum spun moldovenii” , a punctat Voronin.

În opinia politicianului, soluția optimă ar fi crearea unui guvern tehnocrat, fără a ține cont de interesele de partid. Potrivit lui, atît viitorul prim-ministru, cît și miniștrii trebuie selectați în mod riguros înainte de a fi numiți în funcții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?