X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rămășițele vremurilor sovietice. Cum arată acum taberele de vară pentru copii (VIDEO)

2 iul. 2015,, 16:10   Societate
4481 0
Детские лагеря в Молдове постепенно превращаются в развалины
Foto: publika.md
Taberele de vară, care găzduiau, pe timpuri, sute de copii, sunt acum în ruine. În unele sate, în locul acestora au fost construite ferme. Din această cauză, cei mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară la muncă în câmp sau hoinărind pe drumurile din localitate.

Tabăra de odihnă din satul Tabani, raionul Briceni, a fost închisă acum 20 de ani. Până nu demult, în locul ei era o fermă de vaci. Recent, primăria a vândut complexul agroindustrial.

''Tabăra a fost vândută acum trei luni, de fosta conducere. Nu mai este obiectul primăriei, noi nu suntem la curent cum a decurs procesul. Acum acolo este proprietate privată'', a declarat primarul satului Tabani, Igor Bolduma.

Oamenii se plâng că odraslele lor nu au unde să se odihnească. De cele mai multe ori, copiii îşi petrec vacanţa de vară prin muncă.

În satul Balatina, raionul Glodeni, aceeaşi situaţie. Pe teritoriul taberei de odihnă, care a fost închisă de mai bine de două decenii, a fost inaugurată o fermă de iepuri.

''Era o frumuseţe, stadionul era acolo, am început de la corturi, apoi am făcut aceste căsute, aici era ospătăria de vară. Degeaba mai spunem noi că copii sunt viitorul, dacă noi nu le facem condiţii'', a declarat locuitorul satului Balatina, Ion Jidovanu.

Un sejur de zece zile la taberele de vară din ţară costă între 1.500 de lei şi 5.000 de lei pentru un copil.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?