X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Osipov: În discuția cu Rogozin nu s-a făcut nicio legătură între chestiunile ce țin de comerț și de pacificatorii ruși

2 iul. 2015,, 11:12   Politică
2728 4
Foto: noi.md
Ieri vicepreședintele Guvernului Federației Ruse Dmitri Rogozin, luînd cuvîntul în cadrul „Orei Guvernului” («Правительственный час») în Duma de Stat, a declarat că relațiile comerciale dintre Moldova și Rusia vor depinde de poziția Chișinăului vizavi de pacificatorii ruși în Transnistria. El a mai spus că a exprimat această poziție în cadrul întîlnirii susținute la Moscova cu vicepremierul pentru reintegrare în exercițiu, Victor Osipov.

În acest sens, intervievat de NOI.md, Victor Osipov a comunicat următoarele:

- În cadrul recentei întîlniri cu Dmitri Rogozin, la Moscova, noi am discutat și chestiuni comerciale, și chestiuni legate de rotația contingentului rus de menținere a păcii, și chestiuni privind negocierile pe marginea reglementării transnistrene. Dar vreau să menționez că în discuția noastră nu s-a făcut nicio legătură între chestiunile ce țin de comerț și alte chestiuni. Noi am discutat aceste subiecte separat, în baza argumentelor, preocupărilor și posibilităților pe cale le prezintă.

În principiu, pot să spun doar că noi trebuie și vom continua să discutăm în același mod cu partea rusă pentru a atenua tensiunile și a preciza mecanismele ce țin de relațiile comerciale, pentru a le relua în temei rezonabil și în format avantajos pentru ambele părți. Ceea ce a spus Dmitri Rogozin, răspunzînd la întrebările în cadrul „Orei Guvernului”, ar putea suna diferit, dar pentru mine, pentru relațiile noastre bilaterale contează procesele și deciziile reale ce vor contribui la lichidarea sau soluționarea acestor probleme. Acest lucru este cel mai important”, a punctat vicepremierul pentru reintegrare în exercițiu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?