X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova marchează un an de la ratificarea Acordului de asociere cu UE

2 iul. 2015,, 10:52   Politică
3085 6

Moldova marchează un an de la ratificarea Acordului de asociere cu UE
Foto : ipn.md

Acum un an, pe 2 iulie, Parlamentul a ratificat Acordul de asociere și liber schimb semnat cu Uniunea Europeană pe 27 iunie 2014. Cu această ocazie, premierul interimar Natalia Gherman urmează să prezinte un raport în plenul Legislativului, cu privire la realizările și restanțele Guvernului în procesul implementării Acordului, informează NOI.md.

Datele urmează a fi prezentate deputaților în cadrul ședinței de saptămîna viitoare. Potrivit spicherului Andrian Candu, un an este un termen mult prea mic pentru ca cetățenii să resimtă schimbările în bine.

„Realizările cu impact puternic au nevoie de timp pentru a se produce. Acest lucru s-a văzut și în cazul altor țări asociate la UE. Avem înainte o perioadă de timp pentru a implementa acest acord prin muncă, sîrguință, încredere, răbdare. Felicit toți deputații care au votat pentru acest document și sperăm că realizările nu se vor lăsa așteptate foarte mult”, a precizat Candu la începutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Propunerea organizării unor audieri în ceea ce privește gradul de implementare a Acordului de asociere a fost înaintată de liberali. „Trebuie să vedem exact ce s-a implementat și ce nu, ca să putem merge mai departe”, a spus Valeriu Munteanu.

Acordul de asociere cu UE a fost ratificat în vara anului trecut cu votul a 59 de deputați. Împotriva ratificării documentului s-au pronunțat socialiștii și comunistul Grigore Petrenco, în timp ce ceilalți membri ai PCRM au părăsit sala.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?