X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii au contestat în instanță rezultatele turului II de scrutin

1 iul. 2015,, 16:58   Politică
5179 7

Socialiștii au contestat în instanță rezultatele turului II de scrutin
Foto : tribuna.md

Reprezentanții PSRM susțin că dețin probe care denotă că în ziua de 28 iunie, voturile alegătorilor din suburbii ar fi fost cumpărate cu 1000 de lei. Cel puțin asta afirmă deputatul socialist Vlad Batrîncea, care a depus astăzi în instanță, contestația cu privire la rezultatele turului II al alegerilor din Chișinău. Socialiștii au cerut instanței să dispună organizarea unui scrutin repetat în capitală, informează NOI.md.

Potrivit lor, la baza contestației depuse au stat mai multe încălcări semnalate de observatorii și reprezentanții PSRM în teritoriu.

„În aceste alegeri a avut loc o corupere masivă a alegătorilor și a membrilor comisiilor, a fost agrestă și presa, și observatorii. Ne-a fost îngrădit accesul la monitorizarea acestui scrutin. Coruperea masivă a alegătorilor s-a produs, în primul rînd, în suburbii, unde pînă seara, pentru un vot se acorda deja o sumă de 1000 de lei. Unii membri ai comisiilor electorale au votat în mai multe secții, s-a produs o mimare absolută a votului electronic. În suburbii mai multe persoane au votat neavînd viză de reședință”, a precizat Vlad Bătrîncea.

Potrivit lui, în cazul în care instanța le va da cîștig de cauză, scrutinul repetat ar putea fi organizat în luna august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?