Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Osipov, despre scrisoarea trimisă de Ştanski reprezentanţei ONU

1 iul. 2015,, 14:20   Politică
4269 3

Foto: dosug.md

Scrisoarea șefei presupusului Departament de Externe de la Tiraspol, Nina Ștanski, în care ameninţă Chişinăul cu introducerea regimului de vize şi aplicarea unei taxe de 100 de procente pentru produsele din dreapta Nistrului, este agresivă, isterică și pe alocuri irațională.

Declarația a fost făcută de către vicepremierul în exercițiu pentru Reintegrare, Victor Osipov, la emisiunea Fabrika. Potrivit oficialului, scrisoarea a fost trimisă mai multor misiuni diplomatice de la Chișinău. Totodată, Osipov spune că autoritățile din Moldova sînt preocupate de stabilitate și pace în țară, inclusiv pe malul stîng al Nistrului.

"Eu nu vreau să tratez scrisoarea Ninei Ștanski doar cu ironie, pentru că modul în care ea interpretează lucrurile este agresiv, este dominat de emoții, este isteric, poate irațional. Noi, în general, în această ţară, nu avem interes ca situaţia în Transnistria să iasă de sub control. Nu avem interes ca să se ajungă la o criză socială, care ar putea crea un fundal propice pentru excaladare de natură militară, de exemplu. Republica Moldova este o ţară atît de mică, încît în ea nu încape mai multe Capitale, decît Chişinăul", a spus vicepremierul responsabil cu Reintegarea ţării.

PUBLIKA.MD precizează că presupusa responsabilă de externele de la Tiraspol a trimis pe 25 iunie o scrisoare misiunii ONU la Chişinău în care ameninţa că administraţia din stînga Nistrului va impune vize cetăţenilor de pe malul drept, dacă autorităţile Moldovei nu vor renunţa la o presupusă "blocadă economică".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?