Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Peste 20 de ONG-uri le cer politicienilor să nu promoveze în funcții persoane compromise

1 iul. 2015,, 11:44   Societate
3263 2

Peste 20 de ONG-uri le cer politicienilor să nu promoveze în funcții persoane compromise
Foto: agora.md

Peste 20 ONG-uri ce fac parte din Alianța Anticorupție solicită partidelor parlamentare să formeze cît mai curînd o majoritate proeuropeană stabilă. Mesajul a fost făcut public prin intermediul unei adresări către PLDM, PD, PL și PCRM, informează NOI.md.

Potrivit Alianței Anticorupție, în condiţiile actuale, de instabilitate politică, de criză continuă în sistemul financiar-bancar și de înrăutățire a relațiilor cu parteneri europeni şi donatori externi, Republica Moldova are nevoie urgent de un guvern responsabil și integru. Alianța solicită înaintarea a cel puțin trei candidaturi la funcția de prim-ministru, în conformitate cu practicile democratice. Potrivit membrilor Alianței, în fruntea cabinetului de miniștri e nevoie de o persoană care se bucură de încredere în societate și care deține aptitudini în realizarea agendei de integrare europeană.

„Alianţa Anticorupţie consideră inadmisibilă accederea în funcţiile de demnitate publică a persoanelor compromise pentru neprofesionalism, lipsă de performanţă, implicate în fapte de corupţie şi conexe, lipsite de integritate sau persoane puse sub monitorizări şi investigaţii pentru fraudă din partea autorităţilor naţionale şi internaţionale”, se mai arată în apelul celor de 20 de ONG-uri.

Solicitarea membrilor societății civile a fost adresată atît partidelor parlamentare, cît și conducerii Guvernului, Parlamentului și Președinției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?