X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova va intensifica cooperarea economică cu Tadjikistanul

1 iul. 2015,, 12:00   Economie
3020 0
Молдова и Таджикистан активизируют торгово-экономическое сотрудничество
Foto: 1prime.ru
Republica Moldova și Republica Tadjikistan urmează, în scurt timp, să elaboreze Programul cooperării comercial-economice pentru anii 2015-2020. Acest lucru a fost convenit în cadrul celei de-a II-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare economică, comercială și tehnico-științifică dintre Republica Moldova și Republica Tadjikistan, desfășurată la Dușanbe, informează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei al Republicii Moldova.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de Tudor Copaci, viceministrul Economiei, iar partea tadjikă – de Kodir Kosim, președintele Comitetului de Stat pentru investiții și managementul proprietății publice al Republicii Tadjikistan.

În cadrul ședinței au fost discutate subiecte de interes comun din domeniile agroalimentar, industrial, investițional și cel al susținerii întreprinderilor mici și mijlocii, al protecției sănătății și al mediului înconjurător, din domeniile energetic, infrastructurii drumurilor, dezvoltării regionale, educației, științei, culturii, turismului și sportului. Părțile au convenit să întreprindă un șir de măsuri comune pentru a realiza acțiunile fixate în Protocolul ședinței și agreate în cadrul întîlnirilor bilaterale.

Prima ședință a Comisiei interguvernamentale pentru colaborare economică, comercială și tehnico-științifică dintre Republica Moldova și Republica Tadjikistan a avut loc la Chișinău în anul 2004. Astfel, reluarea activității Comisiei interguvernamentale reprezintă o platformă oportună pentru avansarea și dezvoltarea relațiilor economice bilaterale cu Tadjikistanul.

Următoarea ședință a Comisiei se va desfășura la Chișinău, a cărei dată va fi stabilită prin canalele diplomatice.

Conform datelor statistice, volumul comerțului cu Republica Tadjikistan în anul 2014, fără a se ține cont de activitatea agenților economice din regiunea transnistreană, a constituit 1,99 milioane de dolari SUA. Exporturile din Republica Moldova s-au cifrat la 1,98 milioane de dolari SUA, iar importurile – la 11 mii de dolari SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?