X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noi reguli pentru eliberarea certificatelor medicale

1 iul. 2015,, 10:00   Societate
3384 0
Государство перестанет выдавать больничные по уходу за ребёнком во время отпуска
Foto: obozrevatel.com
Femeile neangajate şi cele aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi vor putea beneficia de concediu de maternitate. De asemenea, statul nu va mai elibera certificate pentru îngrijirea copilului bolnav în timpul concediului de odihnă.

Noile prevederi sunt propuse de Ministerul Sănătăţii şi urmează să fie discutate, astăzi, la şedinţa Guvernului.

Printr-un proiect de hotărâre, Guvernul îşi propune să nu mai elibereze certificate medicale dacă se demonstrează că angajatul şi-a cauzat premeditat daune sănătăţii sau s-a deplasat peste hotare în alte scopuri decât cele de tratament.

Proiectul mai stabileşte că, în baza certificatelor medicale, părinţii îşi vor putea îngriji copiii cu vârsta de până la 10 ani şi nu şapte cum este în prezent.

Actele vor fi eliberate pentru o perioadă de cel mult 60 de zile timp de un an pentru fiecare copil.

Excepţie vor face copiii care suferă de boli oncologice, tuberculoză, SIDA sau sunt supuşi unor intervenţii chirurgicale. În astfel de cazuri, certificatele vor fi acordate pentru toată perioada de îngrijire.

De asemenea, în cazul femeilor care sunt însărcinate cu trei sau mai mulţi copii certificatul pentru concediul de maternitate se va elibera pentru o perioadă de jumătate de an şi nu patru luni cum este în cazul unei sarcini cu un copil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?