Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Rusia: Aviatia strategica se va orienta dupa stele!

30 iun. 2015,, 19:00   Externe
4439 1

Foto: vilingstore.net

Producatorul rus de tehnologii radio-electronice, KRET, a conceput un altfel de sistem de navigatie astronomica: avioanele strategice, inclusiv bombardierul Tu-160, isi vor putea determina coordonate intr-un mod mult mai sigur in conditii operationale, adica dupa pozitia stelelor, informeaza presa de la Moscova.

"KRET a elaborat pentru aviatia strategica sistemul de navigatie astronomica ANS-2009, care permite determinarea cu mare precizie a coordonatelor unui avion pornind de la informatiile privind pozitia stelelr. Acest sistem poate stabili viteza si coordonatele aparatului cu o precizie independenta de durata zborului", sustin cei de la KRET.

Explicand care este rostul acestui sistem, consilierul directorului adjunct al companiei ruse, Vladimir Mikheiev, a declarat ca respectiva medota "este mult mai sigura in conditii operationale, cand sistemele de navigatie prin satelit pot fi avariate si, prin urmare, scoase din functiune, de inamic".

"ANS-2009 poate fi instalat pe un avion cu sisteme de navigatie inertiala fara platforma si care nu impune prezenta unor repere sau semnale exterioare", a adaugat Mikheiev. Potrivit spuselor sale, "integrarea diverselor echipamente de navigatie permite crearea unui sistem complet autonom, capabil sa primeasca informatii exacte gratie ANS-2009".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?