Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filat: Am suferit unele pierderi acolo unde puteau fi evitate

29 iun. 2015,, 17:08   Politică
5529 6

Filat: Am suferit unele pierderi acolo unde puteau fi evitate
Foto: noi.md

Alegerile locale generale din acest an au fost cîștigate detașat și univoc de partidele proeuropene, deși în unele localități au fost înregistrate pierderi ce puteau fi evitate. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing prilejuit de încheierea alegerilor locale, informează NOI.md.

„Este o victorie a Republicii Moldova, dar una obținută în condiții extrem de dificile. Am văzut multe cazuri de violență, corupere, propagandă fără de precedent din exterior, implicarea unor sume foarte mari de bani. Toate aceste lucruri trebuie să ne pună pe gînduri. Or, în caz contrar, principiul democrației electorale va fi pus în pericol”, a punctat Filat.

Politicianul susține că rezultatele înregistrate în unele orașe trebuie să fie supuse unei analize obiective de către partidele proeuropene.

„A fost o campanie deloc simplă. Avem și unele pierderi acolo unde puteau fi evitate, mă refer în special la rezultatele înregistrate în mediul urban, unde toate partidele proeuropene trebuie să facă o analize la rece, și, desigur, această analiză o vom face și noi. Oricum politica hibridă nu-și are locul în Moldova”, a explicat Filat.

Potrivit politicianului, partidelor proeuropene le revin acum două sarcini: una ce ține de formarea majorității parlamentare și alta ce ține de crearea coalițiilor la nivel local.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?