X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Ce spune Filat despre condiția înaintată de Ghimpu

29 iun. 2015,, 16:43   Politică
18979 15

Foto: noi.md

Comentînd declarația făcută de Mihai Ghimpu în ceea ce privește condițiile în care PL ar putea participa la negocieri,liberal-democratul Vlad Filat a menționat că orice condiționare este contraproductivă. Declarația a fost făcută de politician astăzi, în urma ședinței Consiliului Alianței pentru Moldova Europeană, care i-a reunit pe liderii PD și PLDM, notează NOI.md.

„Nu cred că este bine și nu cred că este productiv să condiționezi. Este absolut corect și firesc, dacă sincer dorești să asiguri o guvernare în Republica Moldova, să începi comunicarea, să ajungi la un compromis, nu în numele unui partid sau al unei persoane, dar în numele țării și să asiguri această guvernare pentru binele țării, pentru oameni”, a declarat Filat.

La rîndul său, președintele PD, Marian Lupu, a precizat că negocierile trebuie să fie cît mai scurte, întrucît nu e timp pentru mofturi și poziționări politice. „Reiterăm această invitație către colegii din PL.

Ne dorim ca negocierile să fie corecte, transparente și eficiente, pentru că timp nu avem pentru discuții lungi, nu avem timp pentru mofturi politice, pentru poziționări. Este o responsabilitate comună”, a menționat Lupu.

Totodată, la ședința de astăzi a Consiliului Alianței, Vlad Filat și Marian Lupu au convenit asupra creării unor majorități la nivel de consilii raionale și municipale.

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că va accepta să participe la negocieri doar dacă cele două formațiuni nu vor purta tratative în paralel cu alte partide.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?