Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Lupu: Sper că după aceste alegeri, PL va da dovadă de mai multă înțelepciune

29 iun. 2015,, 12:52   Politică
3128 3

Lupu: Sper că după aceste alegeri, PL va da dovadă de mai multă înțelepciune
Foto: noi.md

Liderul PD, Marian Lupu, a anunțat că negocierile în vederea creării unei coaliții de guvernare proeuropene ar putea începe chiar astăzi. Politicianul și-a exprimat speranța că încheierea alegerilor locale va pune capăt concurenței dintre PLDM, PD și PL și va determina începerea unui dialog constructiv, informează NOI.md.

„Scorul obținut în aceste alegeri este o premisă bună pentru negocieri la nivel central. Probabil chiar astăzi vom începe, fiindcă timp avem foarte puțin la dispoziție. Noi, cei de la PD sîntem orientați spre obținerea unui rezultat, care este fără alternativă, mă refer la formarea unei majorități parlamentare, la învestirea Guvernului”, a punctat Lupu.

Liderul democraților i-a îndemnat pe liberali să dea dovadă de flexibilitate în procesul de negocieri și să renunțe la cerințele nejustificate.

„Sper că acest rezultat bun obținut de PL le va da colegilor noștri și mai multă înțelepciune, operativitate și o mai bună înțelegere. De aici încolo concurența s-a terminat odată cu alegerile și de acum încolo trebuie să prevaleze interesul țării. Iată de ce gîndesc că avem toate premisele pentru a crea această alianță. Și de această dată comportamentul nostru va fi exact la fel: trebuie să prevaleze rațiunea, și nu răbufnirea de emoții și sentimentalism”, a explicat democratul.

În ceea ce privește rezultatele obținute de PD la nivel de țară, în turul II de scrutin, Marian Lupu s-a declarat mulțumit de prestanța colegilor săi de partid. „PD este astăzi formațiunea politică care are cei mai mulți primari în fruntea localităților din Moldova, potrivit datelor preliminare. Cu acest rezultat devenim principala forță proeuropeană la nivelul comunităților moldovenești”, a precizat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?