Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

S-a stins din viață ultimul Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, decorat pentru eroism pe front

20 sep. 2022,, 18:45   Societate
12330 0

A încetat din viață ultimul Erou al Uniunii Sovietice, care a primit titlul pentru eroismul manifestat pe cîmpurile de luptă din Marele Război pentru apărarea Patriei, originar din Moldova, Shabsa Mendelevich Mașcauțan.

Alexei Petrovici, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare August, a anunțat acest lucru pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, transmite Noi.md.

El a remarcat că trăgătorul celui de-al 530-lea regiment separat antitanc al armatei 28 a Frontului I Ucrainean, sergent inferior Mașcauțan a primit steaua Eroului pentru eroismul de care a dat dovadă în luptele din apropierea Berlinului.

Atunci, brigada lui Mașcauțan a eliminat 2 tunuri germane autopropulsate, un tanc și un transportor blindat de trupe al inamicului. În 1989, Mașcauțan s-a mutat de la Chișinău în Statele Unite și a locuit în Connecticut.

„Glorie veșnică Soldatului Marelui Război!” - a scris Alexei Petrovici.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?