X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Siria: Forțele kurde au alungat gruparea Statul Islamic din orașul Kobane

27 iun. 2015,, 20:00   Externe
4197 0

Foto: kommersant.ru

Combatanții unităților pentru apărarea poporului kurd (YPG), principala forță kurdă din Siria, i-au alungat pe jihadiștii grupării Statul Islamic (SI) din orașul kurd Kobane, în nordul Siriei, au anunțat militanți și organizația Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citați sâmbătă de AFP.

"Combatanții kurzi au preluat controlul asupra anumitor puncte din Kobane ce se aflau sub controlul SI", a anunțat OSDO. "Combatanții YPG au aruncat în aer clădirea unui liceu, ultimul loc unde s-au refugiat combatanții SI", a precizat organizația neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie și care se bazează pe informații furnizate de o vastă rețea de militanți în Siria.

Jihadiști din SI au intrat joi în Kobane, cucerind mai multe puncte din oraș, de unde fuseseră alungați în ianuarie, după patru luni de luptă, suferind atunci prima lor înfrângere de la începutul expansiunii SI în Siria. Însă combatanții kurzi au trimis întăriri pentru a-i încercui pe jihadiști și au recucerit clădirile ocupate.

Potrivit OSDO, "YPG și Assayech (poliția kurdă) cercetează în prezent orașul pentru a-i găsi eventuali jihadiști care s-au ascuns" după retragerea lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?